IN THE KITCHEN

Dýňový chlebík s polevou

Zdravím Vás milé dámy 🙂

jsou dny, které plynou jako vteřiny a než se nadějeme je večer a s ním plno povinností. Ovšem ani rána nejsou snadná. Zvlášť teď na podzim, který nás ráno vítá sychravým počasím a mlhou, která se line až lesu.
V takových ránech je těžké se donutit vstát a těšit se na nový den. Pokud jste letní člověk jako já, je to ještě těžší.
Probudit ospalé děti, kterým se chladných rán nechce vstávat.
Mé první kroky pak vedou do kuchyně, kde chystám snídani.
Sama se snažím probudit a mezitím zalévám čaj nebo sypu do hrnků kakao.
Rána, kdy všechno proběhne hladce, nikdo nic nehledá, nikdo neprotestuje a nečistí si zuby za pochodu. O takových ránech sním každý den víc a víc a zjistila jsem, že do ranní pohody hodně přispívá snídaně, která je už připravená z večera.

Vím, že jsou maminky, které ráno chystají snídani a svačiny do školy. Ale u nás a pro nás, nejlépe funguje mít všechno nachystáno večer.
Zejména pak snídani. A proto Vám dnes přináším recept na dýňový chlebík, který měl u naší rodiny veliký úspěch a rozhodně nebude oblíbeným receptem jen v dýňové sezóně 🙂 K jeho upečení budete potřebovat dýňové pyré. Je jednoduché na přípravu. V obrázku níže, jsem pro Vás připravila postup. Můžete zakoupit i hotové pyré.

Suroviny:

  • 1.5 hrnku ovesných vloček(můžete je krátce pomlít v mixéru)
  • 1 hrnek dýňového pyré
  • 1/2 hrnku hnědého cukru
  • 2 vejce
  • 1/4 hrnku kokosového oleje
  • 1 lžíce dýňového koření (doporučuji Koření od Antonína)
  • 1 lžička prášku do pečiva

Citrónová poleva:

  • 1 1/2 hrnku moučkového cukru
  • 1 lžíce citronové štávy(pokud máte rádi, můžete i vynechat)
  • 2 lžíce mléka dle Vaší volby(já používám mandlové)1 lžíce javorového sirupu

Postup už je jednoduchý:

  • Předehřejte si troubu na 180C a formu na chlebíček vystelte pečícím papírem.
  • Všechny suroviny smíchejte v míse a dejte do formy.
  • Pečte cca 45 minut. Během pečení kontrolujte, víme, že každá trouba peče jinak.
  • Nechte úplně vychladnout a až poté, polijte polevou.
  • Můžete dát na hodinku do ledničky, aby poleva trochu ztuhla.
  • Dejte mi vědět, jestli Vám recept chutná a jestli jste ho zkusili.

    A nebo nám napište do komentářů Váš oblíbený recept na dýňový chleba, jestli ho tedy pečete 🙂
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

About Author

Monika <3 máma pěti úžasných a tvrdohlavých bytostí, snílek i realista :-)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *