IN THE KITCHEN

Zeleninová polévka s fazolemi a bramborami

Krásný den milé maminky,
Dnes Vám přináším recept na jednoduchou, ale výbornou polévku.
Zvláště v těchto chladných dnech zahřeje a při těch všech povinnostech večer všechny oceníme rychlou večeři.

Na polévkách mám ráda ještě jednu věc. Můžu je udělat klidně den dopředu, když vím, že další den je trošku náročnější. Jako třeba včera, kdy mě čekal nákup zimních bot pro všechny dcery. Byla jsem opravdu ráda, když jsme dorazily domů a já měla polévku už nachystanou. K ní jsme si daly žitný chlebík s máslem a rychlá, přesto sytá večeře byla na světě.

Na polévku budete potřebovat:

  • Kousek celeru
  • Cibuli
  • Olej a máslo(máslo dodá polévce krémovou chuť a úžasnou vůni)
  • 2-3 mrkve
  • Polévkovou zeleninu(použila jsem trochu mražené, polévku příjemně zahustí)
  • Zeleninový bujón
  • 4 brambory
  • Konzervu bílých fazolí
  • Petrželku, libeček

Postup je jednoduchý:

  • Ve větším hrnci s trochou oleje, orestujte cibuli, celer, mrkev a nakrájené brambory
  • Osolte a opepřete a chvíli restujte, po té přidejte kousek másla
  • Směs zeleniny zalijte vodou se zeleninovým bujónem
  • Přijdete fazole(nejdříve z nich slijte vodu a propláchněte je
  • Polévku vařte na mírném plameni cca 20 minut, dokud nebudou brambory změklé, ale ne příliš, po té přidejte bylinky a trochu mražené, polévkové zeleniny a vařte ještě tak 10 minut, aby byla zelenina krásně měkká
  • Podávejte s chlebem nebo jen tak a posypejte čerstvou petrželkou
  • Pokud máte rádi chilli, tak trocha chilli flakes polévku na talíři obzvláštní 🙂

Pokud se Vám recept líbí a polévku uvaříte, budu moc ráda, když mi napíšete, jak Vám chutnala a přidáte i tip na své oblíbené jídlo 🙂

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

About Author

Monika <3 máma pěti úžasných a tvrdohlavých bytostí, snílek i realista :-)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *