GIFT GUIDES

VÁNOČNÍ DÁRKOVÝ PRŮVODCE PRO RODIČE

Vánoce!
Období, kdy se snažíme zastavit a užít si čas se svými blízkými.
Kuchyní voní vanilka a jablíčko, to když pečeme cukroví. Se smíchem lovíme lžičkou malé marshmalounky, které se topí v horké čokoládě a přes kopec šlehačky, nejsou skoro ani vidět.

V předsíni se objevují první sněhové ťápoty a děti radostně vykřikuji : „ Mami, sněží!“ a zmrzlými prstíky dávají za okno dopis pro Ježíška.
Dopis plný tajných přání, naděje a lásky.

A takové jsou opravdové Vánoce. A k nim neodmyslitelně patří i dárky.
Kdo by nechtěl pod vánočním stromkem najít nějaký lesklý, záhadný balíček s věnováním?

A protože jsou Vánoce už opravdu za dveřmi, připravila jsem si pro Vás tipy na dárky pro naše maminky a tatínky.
Občas můžou být vztahy s rodiči komplikovanější, ale o Vánocích najednou, je všechno hezčí a i ten mámin parfém voní tak nějak krásněji.
A táta?
Ten přes rok nejen nezestárnul, naopak zmoudřel.

Tak společně se mnou zacinkejme rolničkou a pojďme se v duchu přenést do období, kdy myslíme na své blízké a chceme je potěšit. Ptát se jich moc nemůžeme, protože téměř vždy nic nechtějí a nepotřebují, že?
A protože jste si o to hodně psali, začínám vydávat postupně Dárkové průvodce s tipy, které Vás snad inspirují. Všechny je najdete v kategorii „Dárkový průvodce“ a já se těším, až mi napíšete ty své tipy na dárky, které letos budete kupovat.

Ňuňací a chumlací. Prostě všechno měkké a hebké. Tak u nás doma říkáme dárkům, které zahřejí a už na první omak jsou prostě měkcí. Jsou to dárky, kterými všichni získají.
Praktické a přesto milé. Měkkým dárkem nemůžete nic zkazit.

PONOŽKY NA NOŽKY

Do kategorie Měkoušů musí bezesporu patřit ponožky! Kdo nenajde pod Vánočním stromkem alespoň jeden pár ponožek, rozbalil určitě všechny dárky?
Ale zapomeňme na černé, klasické ponožky stažené papírovou páskou. Na trhu je tolik nádherných a veselých ponožek, že místo skleslého obličeje, bude obdarovaný zářit.

Krásné a vtipné ponožky Gulimen, koupíte ZDE

Ponožky s Vánočními motivy jsou určitě trefou do černého. Ani dámy nepřijdou zkrátka a například v obchodě DEDOLES najdete i tuhle krásnou sadu s vánočními kočičkami. Ty už musí Vaší mamince vykouzlit úsměv na rtech.

ŠÁLA

Co třeba taková šála? Měkká, kašmírová šála potěší nejen maminku, ale s vhodně zvolenou barvou, sedne i tátovi do kabátu. Dnes už na trhu najdete opravdu velké množství kvalitních šál, které obdarovanému poslouží dlouhé roky.
KVALITNÍ, PÁNSKÉ ŠÁLY SEŽENETE TŘEBA TADY

SVETR

Dalším chumlacím dárkem může být i kašmírový svetr pro maminku nebo tatínka.Nadčasový střih a jemná barva, kvalitní kašmír a rázem je z toho dárek, který vydrží při správné péči roky. A udělá opravdu velkou parádu!
Krásné a kvalitní svetry,koupíte v obchodě FELIPE

Řeč je o kosmetice. Krémech, voňavých, sprchových gelech a bublinek, které provoní celou koupelnu a zpříjemní každodenní rutinu.

Kosmetické balíčky patří jednoznačně k favoritům každý rok a není se čemu divit. Nabídka je opravdu pestrá. Od luxusních značek, které lákají zvučnými jmény a tajemnými ingrediencemi, které mají prodloužit naše mládí, až po na první pohled prosté, ale hýčkající balíčky z malých dílen.

LUXUSNÍ LÁSKA VE ZLATÉM BALENÍ

Všichni víme, že věk je jenom číslo a tak dalším, krásným dárkem, může být i sada luxusní kosmetiky, se kterou se Vaše maminka nebo tatínek, budou cítit opět krásní a opečovávaní. Zvláště před Vánoci, jsou obchody plné lákavých balíčků, které potěší každé srdce kosmetického nadšence.
Přidávám tipy na moje oblíbené, kosmetické značky, ke kterým míří každý rok o Vánocích moje kroky. Vím, že s nimi nikdy nešlápnu vedle a nákup si opravdu užívám. Jak bych také nemohla, když se všechno krásně a svátečně třpytí a tak nádherně voní!

Značku Esteé Lauder není třeba dlouho přestavovat. Pečující kosmetika se kterým se každá žena cítí jako královna. Přidejte k tomu profesionální a laskavý přístup prodavaček v EL buticích a z nákupu vánočních dárků je najednou i krásný zážitek pro nakupujícího.

Ve Vánoční sadě Firm & Glow Delights najdete mimo jiné i plnou velikost pleťového krému krém Revitalizing který pleť vyživuje, regeneruje a pomáhá bojovat proti stárnutí. Ideální dárek pro Vaši maminku, které se čas od času objeví starostlivá vráska na čele, nemyslíte?
Vánoční sady od EL koupíte přímo v jejich buticích a nebo TADY

Mezi mými favority je také česká značka MANUFAKTURA . S láskou vyrobené, přírodou voňavé produkty pro všechny. Od malých dětských tvářiček, až po mužné ruce našich tatínků. Každý rok moje kroky vedou do obchodu této značky a odcházím s dárky, které potěší celou mojí rodinu. Najdete mezi nimi i Vy ty své?

Kolekce Růže a Vřídelní sůl je inspirována tradicí slavného lázeňského města Karlovy Vary a Kolekce Růže a Vřídelní sůl je inspirována tradicí .
Růže je od pradávna symbolem krásy, mládí, elegance a ženskosti. Díky spojení karlovarské vřídelní soli a růže, vznikly zkrášlující produkty plné přírodních ingrediencí s nezaměnitelnou vůní.


Vybírat můžete mezi balíčky s pleťovou nebo tělovou péčí. Společně tak ukrývají hloubkovou výživu, intenzivní hydrataci, regeneraci a jedinečnou omlazující péči s okamžitým liftingem.
Proto je tato kolekce oblíbená zejména u našich maminek a babiček.
Sadu Pleťové Péče Růže & Vřídelní sůl, koupíte ZDE

MILOVNÍK RYCHLÝCH KOL
Pokud je Váš tatínek vášnivý cyklista nebo milovník rychlých kol obecně, určitě ho potěšíte nějakým správným doplňkem k jeho milovanému koníčku. A protože někdy může takový poukaz do sportovního obchodu působit stroze, doplňte ho nějakou, vtipnou sadou s motivem. Pánská řada od Manufaktury je velmi vydařená.

Originální a hravý design lahviček i krabičky s retro kresbami dopravních prostředků potěší každou chlapeckou duši dřímající uvnitř každého muže. A co navíc? Nádherně voní!
Mužnou sadu pro závodníky pak zakoupíte TADY

Knihy jsou dalším oblíbeným dárkem napříč všemi generacemi. Obrázkové, vtipné, plné luštění nebo tajuplných stop detektivky. Knihu do ruky, k tomu horký svařák nebo kakao a večer plný relaxu nebo napětí, může začít!

FOTOKNIHY A CESTOVATELSKÉ DENÍKY

Kdo z Vás také slyšel, že my mladí nerozumíme fotografiím, ve chvíli, kdy se naši rodiče snaží zachytit do malého aparátu každý, možný okamžik?
Fotokniha tak může být dalším dárkem, který je přiměje k úsměvu a zahřeje na srdci. Nádherné fotoknihy dnes koupíte opravdu kdekoliv. Můžou být klasické nebo třeba dřevěné. Z Vašich společných, oblíbených
fotografií udělejte sbírku vzpomínek, ke kterým se vaši rodiče a možná třeba jednou i Vy, budete rádi vracet.


A jestli jsou Vaši rodiče cestovatelé, kteří brázdí každý rok několik zemí a nemůžou se už dočkat dalšího výletu, je tu pro ně cestovatelský deník.

V nádherné, dřevěné vazbě, která s léty krásní a získává svůj sentimentální vzhled, stejně jako ukryté fotografie uvnitř.

Krásné fotoknihy seženete ZDE Cestovatelský deník pak TADY

Pomocníci, kteří našim milovaným usnadní práci a nebo jim ji alespoň zpříjemní. V této kategorii najdete všechno od kávovarů, které provoní každé ráno celý dům až po luxusní formy na pečení.

Letos i já zabrousím do této kategorie a mám už od léta vyhlédnutou formu na pečení pro svoji tchýni. Ale psst!

Formy od Nordic Ware totiž nejsou jen tak nějaké formy na pečení, jsou to nádherné skvosty, se kterými vykouzlíte nejen bábovku, ale také mini dortíky, koláče nebo třeba perníkovou chaloupku!
Formu na bábovku GOLD HERITAGE,koupíte TADY

Menší formu ANNIVERSARY MINI GOLD PAN, pak TADY

Král mezi kuchyňskými roboty!

Kuchyňský robot ETA Gratus se svým planetárním systémem míchání a vysoce výkonným motorem s příkonem 1200 W, bude ozdobou každé kuchyně, ve které se hodně peče.

Snadno a bez zdržování šlehá, hněte, mixuje do hladka jako od profesionálního kuchaře. Díky variabilnímu příslušenství zvládne jakýkoliv zadaný úkol, který mu zadáte. A díky správně zvolené barvě, bude ladit a pomáhat zároveň.

Jestli Vaše maminka nebo tatínek se nemůžou dočkat víkendu, kdy zaboří ruce do hlíny a s láskou se postarají o svoji zahrádku, co takhle jim věnovat sadu zahradního náčiní ?

Sady koupíte na internetu nebo v Hobby marketech. Dámské i pánské verze a různé kombinace, ze kterých můžete vybírat. A nebo si sestavte svoji vlastní sadu. Dejte ji do krásné krabičky a můžete si tak být jistí, že dárek bude opravdu osobní a přímo na míru.

SADU NÁŘADÍ SHUMEE KOUPÍTE ZDE

A samozřejmě nemůžeme zapomenout na kávovar!

U těch jednoduchých na ovládání, stiskem jednoho tlačítka, vykouzlíte voňavou kávu, která Vašim rodičům dodá energii na celý den. Na trhu jsou kávovary klasické, pro opravdové labužníky, kteří si celý proces blahodárného moku opravdu užívají a rádi si kávu čerstvě i namelou.

Já osobně preferuji jednodušší, do kterých hodím kapsli oblíbené kávy a za chvíli je hotovo. Mezi nejoblíbenější tak rozhodně patří kávovary Nespresso.

Nespresso GRAN LATTISSIMA KOUPÍTE TADY

A na závěr ještě přidám pár tipů neobvyklých dárků.

PLACATICE DO KAPSY

Ideální dárek například pro tátu myslivce! Voňavý mok ho zahřeje, když si bude v lese hrát na novodobého Robina Hooda a vracet se tak možná ve vzpomínkách, do svých dětských let.

Navíc svou velikostí padne do každé kapsy. A co třeba na ní nechat vyrazit věnování nebo iniciály?
PLACATICI KOUPÍTE TŘEBA TADY

PRO VINNÉ GURMÁNY

Pokud si Vaši rodiče neumí představit večer bez sklenky dobrého vína, bude právě to tím pravým dárkem pro ně. Když navíc k láhvi vína přibalíte i krásnou sadu skleniček, bude dárek kompletní.

Vína můžete vybírat v gurmánských e-shopech nebo ještě lépe, v pravých Vinotékách. Tam Vám nejen dobře poradí, ale i doporučí k vínu něco dobrého na zub. Tak na Zdraví!

EXKLUSIVNÍ SADU S VÍNEM PÁLAVA, CHARDONNAY A RULANDSKÉ BÍLÉ KOUPÍTE TADY

LÁTKOVÉ KAPESNÍKY, MANŽETOVÉ KNOFLÍČKY

Mezi našimi tatínky určitě najdeme klasických, látkových kapesníků nebo manžetových knoflíčků.
Možná je to trochu retro, ale když vidím muže, který sahá do kabátu a vytahuje z něj látkový kapesník, hned mě napadne jen jediné.To je ale elegán!

Kapesníky najdete třeba u české značky Etex Hořice. Jsou vyrobeny z velmi kvalitní 100% bavlny a jsou dárkově balené v papírové nebo dřevěné krabičce s průhledným víčkem. Takový dárek jistě kohokoli potěší.
DÁRKOVOU KRABIČKU KAPESNÍKŮ KOUPÍTE TADY

A co teprve manžetové knoflíčky!

Můžou být s iniciály, obrázkem nebo věnováním. Na rukávu krásné košile jsou pomyslnou třešničkou na dortu.

VELKÉ MNOŽSTVÍ KNOFLÍČKŮ NAJDETE TADY

Doufám, že se Vám malý průvodce vánočními dárky líbil a nezapomeňte. Nezáleží na tom, kde Vánoce strávíte, ale s kým. Tak Šťastné a Veselé!

Monika

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

About Author

Monika <3 máma pěti úžasných a tvrdohlavých bytostí, snílek i realista :-)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *