IN THE KITCHEN

Bílá, mátová čokoláda

Ach, jestli něco miluji na Vánocích, jsou to všechny ty horké a dobré nápoje, které si dáváme celý prosince. Jablečný nebo hruškový cider, horká čokoláda s kousky marschmallow, brusinkové víno nebo punč. No dobře, i v listopadu a až do března prakticky 🙂 Ale proč také ne? Nejsou žádná pravidla, odkdy si smíte užívat dobré pití a šetřit si ho jen na Vánoce je prostě škoda. Nemyslíte? 🙂
Ale jestli je pro mě nějaký nápoj doslova Vánoční, je to cokoliv s mátou. Nejlépe horká čokoláda s mátou a pořádnou čepicí ze šlehačky. A posypat mátovými bonbóny, pustit si Vánoce naruby a jsem spokojená.
Nejlepší na horké čokoládě je fakt, že si recept můžete přizpůsobit sobě a dát do ní, to co Vám chutná. A také, že je jen z pár ingrediencí, které máme všichni většinou doma. Základní recept sice praví: čokoláda, kakaový prášek, vanilkový extrakt a mléko, ale ve výsledku se toho držet nemusíte.

A já vám dnes přináším recept na tzv. White, peppermint hot chocolate, neboli bílou, mátovou, horkou čokoládu. Pokud ji budete zkoušet ve vegan verzi, kterou piji já, doporučuji do ní dát ovesné mléko (Oatly, Alpro oat barista). Čokoláda bude krémová a jemná. A na vrch ušlehat tuhou část kokosového mléka a nebo přímo ovesnou, či sójovou šlehačku.
Tak a teď už pojďme na recept.

Suroviny na 4 porce:

  • 4 hrnky mléka (Alpro oat barista, Oatly pro vegan verzi)
  • 250 g bílé čokolády
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžička mátového extraktu
  • Na vrch: šlehačka, ušlehaná, tuhá vrstva kokosového mléka, ovesná nebo sójová šlehačka, marschmallow, candy lízátka rozdrobená

Postup:

  1. Zahřejte mléko a bílou čokoládu v hrnci a pomalu nechte rozpustit. Nesmí se vařit, aby se Vám čokoláda zespodu nepřipalovala.
  2. Jakmile bude čokoláda rozpuštěná, dejte hrnec stranou a přidejte mátový a vanilkový extrakt.
  3. Podávejte ještě horké a dozdobené šlehačkou, candy bonbónky nebo kousky čokolády.

Bílou čokoládu můžete samozřejmě nahradit hořkou nebo tmavou, můžete také přidat javorový sirup nebo nasekané oříšky.

Tak příjemné mlsání!

Monika xo

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

About Author

Monika <3 máma pěti úžasných a tvrdohlavých bytostí, snílek i realista :-)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *