IN THE KITCHEN

Arašídové kuličky

Je přesně týden před Vánocemi. Páni, věřili byste tomu? Vůbec netuším, kam se všechen ten čas poděl, ale o víkendu zapalujeme poslední, čtvrtou svíčku na adventním věnci.
A to mimo jiné znamená, že čas na pečení cukroví se už krátí a nastává ideální doba na to, udělat si seznam toho nepečeného!

Výhodou nepečeného cukroví je rychlost a časová nezávislost. Můžete si ho připravit kdykoliv na něj máte chuť a většina z druhů se dá i zamrazit. Takže pak stačí už jen vyndat pár kousků z mrazáku, nechat při pokojové teplotě povolit, vaječňák do ruky nebo horkou čokoládu a vánoční pohoda je tady.
A přesně takové, jsou i dnešní, arašídové kuličky z pár ingrediencí.
* V receptu používám datle Medjool, které je potřeba důkladně rozmixovat v mixéru nebo robotu, ale ne každý má výkonného pomocníka, pak doporučuji nakrájet datle na kousky a namočit do horké, vroucí vody na 30 minut. Vodu po té slijte a můžete mixovat.

Suroviny na 12 kuliček:

  • 4-5 medjool datlí bez pecek
  • 2 lžíce ovesných vloček
  • ½ hrnku arašídového másla
  • ½ hrnku nasekané čokolády nebo čokoládových peciček(prodává například DM)
  • ½ lžíce kokosového oleje

Postup:

  • Dejte datle do mixéru a mixujte dokud nejsou úplně rozmixované. Po té přidejte ovesné vločky a opět krátce pomocí pulzů pomixujte.
    Nakonec přidejte arašídové máslo a mixujte, dokud není směs úplně spojená.
    *Pokud by se Vám zdála směs moc tekutá, přidejte ještě lžíci ovesných vloček.
  • Pomocí lžíce nabírejte těsto a formujte kuličky. Ty pak pokládejte na plech vyložený pečícím papírem a dejte je na noc do mrazáku, aby ztuhly. Díky tomu se budou snadněji namáčet v čokoládě.
  • Pár minut předtím, než vyndáte kuličky z mrazáku, se pusťte do přípravy čokolády k namáčení kuliček. Oblíbenou čokoládu nebo čokoládové pecičky rozpusťte s kokosovým olejem, dokud není zcela hladká.
  • Namáčejte kuličky do čokolády (nejlépe to jde pomocí párátka, kdy na něj kuličku napíchnete) a pokládejte je na pečící papír. Jakmile máte všechny kuličky pořádně namočené, dejte je opět do mrazáku, aby čokoláda ztuhla.

Tak to jsou jednoduché kuličky, u kterých se určitě zabavíte i s dětmi.
Děláte nepečené cukroví? Máte oblíbený recept? Podělte se s námi o něj v komentářích a mějte krásný den!

Monika xo

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

About Author

Monika <3 máma pěti úžasných a tvrdohlavých bytostí, snílek i realista :-)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *