HOME WITH LOVE

Preppy Decor-Kitchen

Pokud mě sledujete na Instagramu, už jste si určitě všimli, že často sdílím klasický/preppy styl nejen v oblékání, ale hlavně v dekoracích.
Interier design je mojí druhou velkou vášní a jsem schopná ležet v časopisech s tipy, jak si zařídit domov doslova celé hodiny. A pokud jsou orientované na anglický styl, tím spíše!
Proto jsem si pro Vás připravila takový inspirativní Guide zaměřený právě na anglický styl dekorací. Všechny položky jsou dostupné v online obchodě http://www.bellarose.cz a do 18.5. je v něm také příjemná, 20% sleva. Tak proč toho nevyužít? 🙂
Doufám, že můj Guide bude pro Vás inspirací a třeba najdete i Vy nakonec lásku, k uhlazenému a elegantnímu,anglickému stylu.

Na začátek chci zmínit, co je vlastně Preppy design zač. Je to vlastně kombinace vhodně zvolených materiálů, barev a to vše tvoří dokonale upravený domov. Nečekejte žádné extrémní potisky, zvířecí kůže na zdech nebo chladné, kovové prvky.
Anglický preppy styl má několik odvětví. Může být eklektický, anglický a country. Poslední zmiňovaný country styl je takový typický pro westernové filmy. Rozevláté šaty, slamák, piknikový koš, holínky atd. To samé v nábytku. Drží se venkovského stylu s vědry, dřevěnými ohradami, kovovými klepači na dveřích atd.
Preppy styl je uhlazený a dobře ho vystihuje anglické slovo polished.
Vše má svoje místo, je přehledně srovnané, popsané, postele ustlané a obývacímu pokoji dominují jemné barvy a hlavně pořádek. Žádné popadané knihy, smítka na zemi, chaoticky nesourodý nábytek a tak dále.
Nejlépe tento styl umí například v South Carolina a nebo ve Skotsku. Ale i u nás se najdou znalci tohoto vkusného a zaobleného stylu, kteří umí s lehkostí původní uhlazenost a strohost, rozzářit jemně zvolenými barvami, proužky a leskem.
Je to moderní styl, který ctí jemné tradice minulosti a zároveň hraje s barvou a vzorem. Jsou to nádherné klubové židle vaší babičky s jasně růžovým lemováním nebo dědečkova kožená pohovka s modro-bílými, proužkovanými polštáři.

V dnešním díle se zaměřím na kuchyni a jídelnu, protože to je místo, kde jako rodina, trávíme čas nejvíce. Zvlášť v této době. Je tu také někdo, kdo neustále v karanténě jí? 🙂

1. BLUE DOZES
Každý milovník dekorací do kuchyně ocení roztomilou a praktickou sadu dóz. Třeba na čaj, vánoční sušenky a nebo prostě jen tak, protože jsou krásné.
https://www.bellarose.cz/dekorace/plechove-dozy-fleur-blue-set-3-ks/

2. TIK TOK CLOCS
Pomocníkem číslo jedna, jsou pro mě v kuchyni hodiny. Ať už kvůli hlídání času při vaření a nebo jen sledování, jak čas ubíhá.
https://www.bellarose.cz/dekorace/nastenne-hodiny-cream/

3. SÍTKO NA ČAJ
Miluju sypané čaje! Také jsou Vaše oblíbené? Jsou v nich kousky sušeného ovoce a bylinek. Jediné, co na nich nemám ráda je fakt, že je vždy nutné je z hrnku přecedit. To už ale nebudete muset, když si koupíte tohle neskutečně roztomilé sítko na čaj. Já už ho mám doma a věřte nebo ne, ale čaj s ním chutná prostě o trochu lépe.
https://www.bellarose.cz/dekorace/kovove-sitko-na-caj-silver-heart/

4. PRKÉNKO Z AKÁCIOVÉHO DŘEVA
Prkének a různých krájecích desek, není v kuchyni nikdy hodně. A těch kvalitních vůbec ne. Tohle prkénko je nejen ozdobou kuchyně, ale praktickým pomocníkem.
Nezapomeňte: dřevěná prkénka nepatří do myčky, myjte je šetrně a jednou za dva měsíce, ošetřete olejem, aby zůstalo dřevo krásně pružné a lesklé.
https://www.bellarose.cz/dekorace/prkenko-acacia-15×24-cm/

5. MISKY A MÍSY
Na salát, k přípravě dresingů a nebo na ranní kaši či jogurt s ovocem a oříšky. Vždycky jsou po ruce díky možnosti skládat je do sebe a praktické, díky několika velikostem. Zbývá jen otázka, které si dnes objednáte? 🙂
https://www.bellarose.cz/dekorace/keramicka-mini-miska-mynte-cornflower/

6. UTĚRKY
I tak obyčejná věc totiž dokáže domov proměnit k nepoznání. A s tímto kouskem od oblíbené dánské značky Green Gate vás bude utírání nádobí nakonec i bavit. Uvidíte!
https://www.bellarose.cz/dekorace/kuchynska-uterka-alice-pale-pink/
Máte raději modrou barvu? Jsem v tom s Vámi! Pak si vyberte Klasický károvaný vzor v tmavě modré barvě, který vnese do místnosti retro nostalgickou náladu se špetkou anglické důstojnosti.
https://www.bellarose.cz/dekorace/uterka-check-dark-blue-50x70cm/

7. SALT & PEPPER- SPICES OF LIFE
Už i v pohádkách kdysi dávno věděli, jak je důležitá sůl. Bez ní jídlo nechutná stejně a proto i slánka a pepřenka od Dánské značky IB Laursen, musí mít svoje čestné místo na seznamu.
Světle modré mlýnky mají na kovových částech vyražené písmeno „S“ pro sůl a „P“ pro pepř, takže se nemusíte bát, že se spletete. Velkou výhodou je i mechanické mletí, takže se nemusíte starat o výměnu baterií.
https://www.bellarose.cz/dekorace/mlynek-na-sul-nebo-pepr-light-blue/

8. KOVOVÝ VĚŠÁK MAJOLICA
Vintage kovový věšák s ozdobnými porcelánovými konci. Díky něžnému zdobení zapadne na každou chalupu nebo statek, jako by tam patřil odjakživa.
https://www.bellarose.cz/dekorace/kovovy-vesak-majolica-15-cm/

9. TEA CUP & POT
Rozkošně vroubkovaný set konvičky a hrnku ve světle modré barvě, se hodí nejen do anglicky laděné kuchyně. Krásně se bude vyjímat všude. A ten pocit s lahodného čaje se násobí díky praktickému provedení.
P.S. skvěle k ní pasuje i sítko na čaj 😉
https://www.bellarose.cz/dekorace/cajova-konvicka-s-hrneckem-alice-pale-blue/

10. VÁZA
Co říct o vázách. Já jsem trošku sběratelem váz, ale pšt, nikomu to neříkejte 🙂
Dejte do ní čerstvě utržené květiny, které Vás svojí vůní na louce praštily do nosu. I kupované od profesionálů z květinářství se v ní budou krásně vyjímat.
A nebo ji nechte bez ničeho. Postavenou, prázdnou. Bude jí to slušet i tak.
https://www.bellarose.cz/dekorace/vaza-omaggio-steel-blue-20-cm/

11. ÚCHYTKA KAMKOLIV
Pro tuhle rozkošnou úchytku, by byla velká škoda, kdyby neskončila ve Vašem košíku!
Hodit se bude jako ozdoba jakékoliv skříňky a šuplíku.
Tak honem, ať vám neuteče 🙂
https://www.bellarose.cz/dekorace/porcelanova-uchytka-grey-big/

12. KALÍŠEK NA VEJCE
Když jsem byla malá, moje babička měla podobný stojánek na vajíčka a vždycky jsem se těšila na snídani. Ani ne tak na ta vejce, ale na to, až budu moct lžičkou klepat na skořápku a dobývat se pod ní.
Navíc jsou kalíšky na vejce prostě praktické. A krásné. Tak proč nesnídat stylově?
https://www.bellarose.cz/dekorace/stojanek-na-vejce-mynte-nordic-sky/

Tak to je můj malý, skromný seznam dekorací do anglicky laděné kuchyně.
Zaujalo Vás něco? Napište mi, co jste si objednali nebo i jen to, co se Vám líbilo.
Budu se těšit na Vaše komentáře. A nezapomeňte! Do 18.5. platí v online obchodě http://www,bellarose.cz 20% sleva!



Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

About Author

Monika <3 máma pěti úžasných a tvrdohlavých bytostí, snílek i realista :-)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *